BCA-ul apartine grupei de betoane usoare
Este vorba de un material de constructii masiv cu o capacitate mare de izolare termica, care in baza structurii cu pori inchisi poate sa preia proprietati de rezistenta, statica in constructii cat si calitati de fizica in constructii, in regula fara masuri suplimentare, sau materiale de constructii de completare.
Se produce din materiale locale si poseda o caracteristica foarte importanta pentru materialele de constructii masive si anume poseda aproape o durata nelimitata de existenta.

Caracteristicile sale deosebite ale BCA-ului se datoreaza:
Materialelor folosite, procesului de productie economic si mai ales aerului. Pana la 80 % din volumul acestui material de constructie masiv este aer si numai 20 % material solid. Pentru productia a 4 – 5 m³ BCA este necesar numai 1 m³ de materie prima. Acestea sunt nisip, var, ciment si apa, iar ca material de crestere, dezvoltare si crearea porilor se foloseste in cantitati mici Aluminiu (pasta sau pulbere).  In afara de procesul de crestere si formarea porilor BCA-ul primeste caracteristicile sale finale prin intarirea cu abur in autoclave.

Printre caracteristicile deosebite ale BCA-ului
Este  rezistenta foarte ridicata la o densitate relative scazuta. In legatura cu densitatea, greutatea  scazuta , BCA-ul este un material de constructie masiv cu o izolare termica de exceptie. La aceasta se adauga o izolare fonica dupa normele existente si o rezistenta la foc perfecta. In cele din urma BCA-ul se caracterizeaza prin insumarea caracteristicilor sale positive.

BCA-ul este un material potrivit
Pentru constructiile noi si modernizari de case, vile, pentru constructiile cu mai multe etaje si pentru constructiile industriale etc.

  Sus


Artlink

© 2009 Asociatia producatorilor de BCA din Romania