ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

Visul oricărui om responsabil, în secolul XXI, este acela de a găsi materialul cel mai eficient pentru construcții, bca material ecologic

care să întrunească toate cerințele actuale, pentru o viață durabilă: economic, ecologic, sustenabil!

Betonul celular autoclavizat – BCA – întrunește toate aceste condiții pentru a fi materialul de construcție ideal. Maxima eficiență energetică, deja demonstrată, dar și faptul că este un material prietenos cu natura, au transformat BCA-ul în cel utilizat material de construcții în acest moment, pentru orice tip de clădire.

Blocurile de BCA sunt ușoare, astfel încât asigură și o eficiență ridicată a transportului, devenind mult mai facil decât în cazul altor materiale. De asemenea, timpul de lucru se reduce, precum și costurile cu mâna de lucru. Mai mult, BCA-ul nu necesită cantități mari de adeziv sau alte materiale adiacente, astfel încât se reduc semnificativ cheltuielile pentru construcție. Dar economia nu se oprește aici, pentru că eficiența este asigurată pe termen lung, prin calitatea foarte bună a materialului și rezistența foarte ridicată la șocuri.

Cea mai apreciată calitate a construcțiilor din BCA este, însă, eficiența energetică.  Capacitatea termoizolatoare a BCA-ului asigură termoizolarea clădirii încă din faza zidăriei, astfel încât nu mai este nevoie de un strat termoizolant suplimentar la exterior. Conductivitatea termică redusă a blocurilor de zidarie din BCA garantează, de asemenea, o atmosferă placută în interiorul clădirii, în orice anotimp, fiind necesar un consum redus și la energia necesară pentru încălzirea sau răcirea încăperilor. Secretul acestei eficiențe este structura de fagure, cu numeroase microcelule de aer care au un rol de izolator termic. BCA-ul garantează astfel o capacitatile termoizolatoare foarte ridicată, la care se adaugă minimizarea costurilor de întreținere, astfel încât este materialul ales de orice constructor care își dorește să realizeze proiecte durabile.

 Prietenos cu natura

Procesul de producție al blocurilor de BCA nu presupune emanarea unor gaze toxice care ar putea afecta sănătatea oamenilor sau natura, iar procesul tehnologic de fabricare necesită un consum redus de energie.  Pentru producerea BCA-ului se folosesc resurse naturale a căror epuizare nu pune viața planetei în pericol: nisip, liant, ciment, var, material de expandare și apă. Tot ce rămâne după fabricare se poate refolosi, într-un nou amestec, astfel încât nimic nu se pierde. De asemenea, BCA-ul este reutilizabil complet și reciclabil.

Având structură de fagure, doar 20% dintr-un metru pătrat de BCA reprezintă materia primă, în timp ce restul de 80% este aerul din milioane de pori. Această compoziție ideală îl transformă într-un foarte bun izolator termic și fonic, ceea ce conduce la o economie maximă de energie a clădirilor construite din BCA, deci, implicit, la o reducere ecologică a consumului de combustibil. Fiind și un foarte bun izolator fonic, BCA-ul reduce consumul de materiale adiacente pentru izolarea fonică a construcțiilor, care ar afecta altfel mediul înconjurător.

Conductibilitatea termică – acea capacitate fizică a unui material de a transmite căldura este foarte scăzută (între 0,10 W/mK si 0,14 W/mK), ceea ce înseamnă că materialul are o capacitate de izolare mare. Se adaugă etanșeitatea blocurilor de BCA, care nu mai au nevoie de aditivi suplimentari care să garanteze ermetismul construcției.

 

Vezi toate noutatile aici!