ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

Infiintata in anul 2008, initial sub denumirea de Asociatia Producatorilor de BCA “ProBCA”, asociatia a avut ca membri fondatori fabricile MACON, CELCO si SOCERAM. Ulterior, s-au alaturat echipei si producatorii de la SOMACO si mai noua pe piata romaneasca fabrica XELLA RO.  La  Asociatia  ProBCA a aderat si producatorul de paste si pulberi de aluminiu Alba Aluminiu si Elpreco SA.

In anul 2010 Asociatia ProBCA a aderat la  Asociația Europeană a Producatorilor de Beton Celular Autoclavizat- EAACA . Asociatia Europeana  a fost creata în 1988 pentru a promova interesele asociatiilor nationale  infiintate de  producătorii de beton celular autoclavizat (BCA) din toată Europa. Membrii EAACA  activeaza in mai mult de 100 de unități de producție în 18 țări producand  aproximativ 15 milioane m3 de BCA pe an. Din această cantitate  pot fi construite aproximativ 300.000 de case.

Pentru reprezentarea intereselor membrilor  in fata autoritatilor, organizatiilor si asociatiilor de specialitate sau organizatiilor patronale cat si in scopul de a participa activ si corect  la discutarea si elaborarea normelor in constructii, cat si a altor masuri si legi importante pentru dezvoltarea mediului de afaceri  s-a decis in anul 2013 transformarea PRO BCA din asociatie in organizatie patronala sub titulatura de Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA “ProBCA”

logo - Misiunea organizatiei PRO BCA

Tot din anul 2013, Organizatia Patronala “ProBCA” este membra a Federatiei Patronale din Industria Materialelor de Constructii – PATROMAT si a Confederatiei  Patronale  din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania-  CONPIROM

Cei sapte membrii Pro BCA au realizat in 2013 o cifra estimativa de afaceri de peste 125 milioane euro in cele 14 unitati de productie pe care le detin, in care ofera locuri de munca pentru 2200 de angajati. Productia de BCA fabricata de membrii PROBCA a fost de 1,3 milioane mc.