ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

Costurile realizarii unei cladiri cu BCA

Costurile realizarii unei cladiri cu BCA

Decizia de a construi o cladire si alegerea materialelor potrivite, pentru zidarie, sunt fara indoiala hotarari ce se iau si din punct de vedere al costurilor. Ca si proprietar, arhitect, inginer sau contractor, costul unei constructii trebuie minimizat – in egala masura insa trebuie respectate cerintele tehnice si standardele de calitate. Pe langa costurile initiale implicate de ridicarea unei constructii, economiile mai trebuie urmarite si prin prisma consumului de energie si a operatiunilor de intretinere. Folosind BCA, ca element principal de zidarie, pentru pereti, podea si plafon, se obtine un sistem complet ce incorporeaza un singur material de constructie. Limitand utilizarea altor materiale, economii financiare semnificative pot  fi obtinute in toate fazele unui proiect. Durabilitatea si performanta structurala specifica BCA intaresc trasaturile de mai sus, facand din acest material o optiune cu adevarat economica – citeste mai mult aici despre durabilitatea si performanta acestui material.

Sa privim mai in detaliu acesti factori financiari:

Costurile initiale ale folosirii de BCA:

–       costurile mai mici de transport, datorate greutatii scazute a placilor si a blocurilor de BCA (greutate de pana la 5 ori mai redusa decat echivalentul in beton)

–       constructii mai rapide – dimensiunile mari ale panourilor si blocurilor de BCA permit o productivitate mai ridicata, decat a multor alte materiale,

–       costuri reduse pentru materialele de finisaj – datorita proprietatilor BCA (rezistenta la foc, izolare termica, acustica, etc), materialele de izolare sau alte placi de protectie nu sunt necesare.

–       Cheltuiala cu BCA reprezinta doar 6% din costurile aferente construirii unei case. Daca pentru ridicarea peretilor exteriori se foloseste BCA cu o grosime corespunzatoare, se poate realizeaza o economie de min. 10% din cheltuielile totale prin simplu fapt ca nu mai este necesara o  termoizolare suplimentara, Termorelaxare BCA este expresia celui mai important atribut al BCA, un foarte bun izolator termic.

Durabilitatea acestor materiale de constructii  determina (pe termen lung):

–       o incredibila izolare termica si o capacitate termica de pastrare a energiei aparte; astfel se reduc costurile aferente proceselor de incalzire si racire a unei cladiri

Intretinere:

–       BCA-ul, ca material, este anorganic; altfel spus este rezistent la daunatori (insecte) si la infiltrari. Faptul ca este un material solid, fara spatii goale, inlatura si oportunitatea ca insectele sau  rozatoarele sa il ocupe. Astfel, costurile de deratizare si dezinsectie sunt reduse semnificativ sau chiar eliminate; constructiile de acest tip devin astfel eficiente din punct de vedere al costurilor pentru spatii ce urmeaza sa fie date in chirie, apartamente, case pentru mai multe familii sau cladiri cu trafic intens.

Vezi toate noutatile aici!