ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

2 rezietenta cu bcaMaterialul pe care il alegi pentru constructia casei tale reprezinta una dintre cele mai importante decizii pe care le iei. O casa este pentru o viata, ea iti adaposteste amintirile, ea iti protejeaza familia, ea contribuie la acel sentiment de „acasa”. De aceea, cand vine vorba despre constructia ei, compromisul nici nu intra in discutie.

In constructii se fac de obicei concesii, ba optam pentru ceva rezistent, dar nu atat de bun izolator, ba alegem ceva ieftin pentru ca nu ne permitem deocamdata cheltuieli foarte mari si nici nu ne trece prin cap vreo intamplare nefericita cum sunt incendiile sau cutremurele. BCA-ul insa este materialul cu care obtii totul, fara sa faci rabat la calitate, cu economii atat la executie, cat si pe termen lung.

Consum scazut de energie

Blocurile de BCA sunt usor de transportat datorita greutatii lor scazute. Acest lucru face ca timpul efectiv de lucru sa fie mult scurtat, asa ca vei ajunge sa te bucuri de casa ta mai repede decat te-ai fi asteptat.

In plus, daca optezi pentru BCA, nu va fi nevoie sa mai adaugi un strat de material izolant la exterior, deoarece sistemul de zidarie BCA pastreaza o temperatura ambientala placuta avand o conductivitate termica scazuta. Asta se traduce prin facturi lunare mici la incalzire pe timpul iernii si la racire in sezonul calduros.

De altfel, construind cu BCA, vei avea o casa care respecta toate cerintele de izolare impuse in Uniunea Europeana, care prevad un consum de energie scazut.

Rezistenta si durabilitate

O casa trebuie sa te tina o viata intreaga, iar cu BCA te vei putea bucura de ea un timp indelungat, deoarece este un material extrem de rezistent care trece testul timpului si nu este afectat de factori de mediu precum ploi repetate sau schimbari bruste de temperatura.

Este un material imun la procesul de imbatranire si isi pastreaza integritatea indiferent de conditii. Cand spunem asta ne referim la orice fel de conditii, inclusiv cutremure sau incendii. Zidurile din BCA rezista ore in sir in fata flacarilor, fiind un material ignifug ce are temperatura de topire foarte ridicata, care nu sufera modificari ale formei si nu emana gaze toxice la temperaturi inalte.

Cladirile din BCA se incadreaza in clasa de reactie la foc A1 (incombustibile) – cel mai inalt grad de rezistenta la foc din categoria sistemelor de zidarie. Si in fata miscarilor telurice casele din BCA raman nemiscate.
Prietenos cu mediul inconjurator

BCA-ul este un material nou, inovator, creat dupa toate cerintele lumii moderne, iar una dintre cele mai stringente nevoi este conservarea si protejarea naturii si reducerea poluarii, astfel incat sa le lasam mostenire copiilor nostri o planeta curata.

Acest material este unul ecologic, fiind realizat din materii prime care se gasesc din abundenta in natura: nisip, ciment, var, ghips si apa. Blocurile din BCA pot fi reciclate chiar si dupa ce si-au servit scopul, asa ca nimic nu se pierde.

Toate aceste calitati il recomanda ca fiind cel mai bun material care sa-ti construiasca propriul tau „acasa”.

Vezi toate noutatile aici!