ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

Durabilitate si confort cu zidarie din BCA

Durabilitate si confort cu zidarie din BCA

3 septembrie 2014

Gasirea unor materiale de constructii durabile, termoizolante, usor de folosit, care sa asigure în acelasi timp rezistenta constructiei reprezinta un obiectiv-cheie pe care il urmareste orice persoana atunci cand isi construieste o casa.

De-a lungul timpului, oamenii au cautat diverse modalitati de a imbunati calitatea celor mai multe materiale de constructii durabile, astfel incat acestea sa fie rezistente, termoizolante si usor de pus in opera. Astfel, s-a dezvoltat o noua tehnologie in ceea ce priveste productia de materiale de constructie durabile. La ora actuala, noile blocuri de zidarie BCA pun confortul si siguranta casei pe primul loc, fara a pune in pericol mediul inconjurator.

Daca este utilizat corespunzator, iar grosimea peretilor exteriori este corecta, materialul de zidarie BCA are o eficienta energetica ridicata, fiind un foarte bun izolator termic. Asta se explica prin faptul ca are in structura sa un continut ridicat de aer cu rol izolator, care îi confera un randament termic mult mai bun decat al materialelor clasice de zidarie. Datorita capacităţilor termoizolatoare ale BCA-ului, cladirile construite cu acest material vor beneficia la interior de o atmosfera optima, cu temperatura constanta, fara variatii însemnate între anotimpuri. Altfel spus, locuintele vor fi călduroase în timpul iernii şi racoroase vara. Reducandu-se nevoia de încalzire iarna şi de racire în sezonul cald, consumul de energie va fi redus semnificativ, reflectandu-se în costuri mai mici la întretinere. Eficienta energetica superioara face din acest material unul dintre cele mai eficiente de pe piata, aducand persoanelor care îsi construiesc case din acest material multiple beneficii şi un nou tip de confort: cel de termorelaxare.
În plus, prin folosirea produselor BCA nu mai este necesara aplicarea unui sistem termoizolator suplimentar. Practic, zidesti şi termoizolezi în acelaşi timp.

Printre calitaţile zidariei din BCA se numara şi versatilitatea. Datorita dimensiunilor variate, materialul de zidarie BCA poate fi utilizat pentru ridicarea peretilor exteriori sau interiori, cat si pentru diverse forme constructive: delimitarea unor zone/functiuni, construirea unor elemente de mobilier (biblioteca, rafturi pentru decoratiuni, dulapuri, mobilier de bucatarie etc.). BCA-ul este uşor de prelucrat prin taiere, gaurire, frezare, iar instalaţiile electrice şi sanitare pot fi fixate rapid pe ziduri fara a înregistra pierderi. Diversitatea dimensională şi planeitatea fetelor BCA-ului permit punerea în operă a oricărei soluţii arhitecturale dorite.

Avand o greutate mică, BCA-ul nu solicită structura sau fundaţia cladirii, putând fi utilizat cu succes în cazul constructiilor moderne, multietajate. Proprietaţile sale mecanice deosebite fac din acest tip de material de zidarie alegerea perfectă pentru toate tipurile de construcţii moderne. Apoi, durabilitatea şi proprietatile materialului se pastrează pe toată durata de viata, fara sa fie afectate de conditiile meteorologice sau de procesele de îmbătrânire.

Un alt avantaj al BCA-ul este timpul scurt de punere în opera. Gasindu-se sub formă de blocuri mari, manopera poate dura cu pană la 50% mai putin fata de alte materiale de zidarie. Rezultatul: importante economii de timp şi cheltuieli reduse de manopera.

Rezistenta la incendii reprezinta încă o calitate care se regaseste la zidaria realizata din BCA. Aceasta aduce un plus de siguranta caselor datorita compozitiei minerale cu proprietati ignifuge, care îl face sistemul de zidarie cu cel mai înalt grad de rezistenta la foc. Concret, previne propagarea flacarilor catre constructiile alaturate, nu emana fum sau gaze toxice care pot pune în pericol viaţa persoanelor din cladire.

În plus, zidaria din BCA este un material ecologic. BCA-ul se fabrica doar din materii prime naturale, care sunt aproape inepuizabile, printr-un proces tehnologic eficient. Concret, întregul procedeu de fabricatie este ecologic, adica nu implică emanare de noxe care sa afecteze sanatatea oamenilor sau a mediului înconjurator. Materialul de zidarie BCA protejeaza sanatatea familiei, dar şi a generatiilor viitoare, printr-un consum economic şi emisii reduse de CO2.

Trendul ascendent in realizarea a tot mai multor constructii durabile din BCA confirma capacitatile acestui material de constructii.

Vezi toate noutatile aici!