ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

Comunicat de presa – Bucuresti, 30.10.2018

Organizatia Patronala PRO BCA reprezentand interesele producatorilor romani de BCA, isi exprima  profunda ingrijorare privind lipsa de implicare a Guvernului in cresterea peste asteptari a pretului gazului natural  din productia interna.

Incepand cu trimestrul al III lea al acestui an,  au aparut cresteri semnificative ale pretului gazului natural si se preconizeza, din pacate,  si pentru anul 2019.  Este greu de intels motivul pentru care pretul gazului natural din productia interna se apropie de pretul gazului natural din import    .

Subliniem faptul ca aceste cresteri importante de pret ale gazului natural se vor reflecta in cresteri ale preturilor produselor industriale si  alimentare cu impact final in cresterea economica si cresterea inflatiei.

Din acest motiv, solicitam de urgenta Guvernului sa organizeze o intalnire intre principalii producatori de gaz natural ( ROMGAZ si PETROM), principalii distribuitori si confederatiile patronale din industrie, pentru a se putea gasi o solutie la aceasta problema majora pentru economia romana.

 

PRO BCA – Organizatia Patronala a  Producatorilor de BCA din Romania reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, in prezent din organizatie facand parte Celco, Macon, Elpreco, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO. PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA  este membra a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA – EAACA.

 

Vezi toate noutatile aici!