ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

Modificari legislative 2014 – NORMATIVE SI STANDARDE

NORMATIVE SI STANDARDE

Bucuresti, 25 aprilie

  1. Incepand cu 1 ianuarie 2014 au intrat in vigoare doua normative foarte importante pentru piata materialelor de zidarie, respectiv codul de proiectare seismica P100-1/2013 si codul de proiectare pentru structuri din zidarie CR 6/2013.
  2. Codurile sunt un pas inainte pentru piata constructiilor din Romania, adaptand legislatia tehnica romaneasca la legislatia tehnica europeana;
  3. Noile coduri impun conditii mai exigente  pentru proiectarea cladirilor (si implicit producatorilor si constructorilor), ceea ce in timp va duce la construirea de cladiri mai sigure din punct de vedere seismic.
  4. In aceste conditii mai exigente, apreciem in mod deosebit recunosterea de care se bucura produsele de BCA in aceste noi coduri, fiind recunoscuta astfel peformantele deosebite ale acestor produse – nu numai din punct de vedere al izolarii termice (BCA-ul fiind cel mai bun izolator termic dintre materialele de zidarie) dar si din punct de vedere al sigurantei constructiilor. Este de remarcat faptul ca produsele de BCA pot fi folosite atat pentru zidarii nestructurale dar si pentru zidarii structurale, noul cod revolutionand practic modul cum se pot folosi blocurile de BCA.
  5. Apreciem in mod deosebit munca tuturor celor implicati in revizia acestor coduri, ProBCA fiind implicata direct in revizia acestor coduri prin acordarea de suport tehnic pe tot parcursul desfasurarii activitatii comisiei coordonate de MDRAP.
  6. In continuarea acestor eforturi, ProBCA va desfasura actiuni care sa conduca la introducerea pe piata romaneasca doar a acelor produse care satisfac cerintele crescute din aceste coduri, asigurand astfel clientului final accesul la materiale de zidarie performante si de calitate superioara.
Vezi toate noutatile aici!