ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

PRO BCA cere sprijinul autoritatilor pentru dezvoltarea sectorului constructiilor

PRO BCA cere sprijinul autoritatilor pentru dezvoltarea sectorului constructiilor

Comunicat de presa, Bucuresti, 16 iunie 2014

PRO BCA cere sprijinul autoritatilor locale pentru dezvoltarea sectorului constructiilor

Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, ar trebui sa fie o lege care sa sprijine si sa incurajeze investitorii pentru a contribui la dezvoltarea coerenta si eficienta a localitatilor, cu un impact direct asupra lucrarilor de construire si implicit asupra producatorilor de materiale de constructii. Din pacate, aceasta lege are o serie de bariere care nu fac decat sa obstructioneze si sa descurajeze investitorii in acest domeniu. Autoritatile locale ar trebui sa aibe instrumentele legale necesare de a sprijini investitorii, pe de o parte iar pe de alta parte ar trebui ca personalul din cadrul acestor autoritati (ales sau angajat) sa aibe o mentalitate orientata spre investitori.

Conform art.36 aliniat (5) În activitatea lor, arhitecţii-şefi sunt sprijiniţi de Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism, comisie cu rol consultativ care asigură fundamentarea tehnică de specialitate în vederea luării deciziilor.
Prin regulamentele de urbanism autoritatile locale impun ca orice constructie sa dispuna de un anumit numar de locuri de parcare. Este adevarat ca asigurarea locurilor de parcare este foarte importanta pentru orice cladire. De cele mai multe ori exista limite spatiale pentru realizarea acestor locuri de parcare si daca se gasesc solutii acestea sunt extrem de costisitoare. Toate acestea il determina pe investitor sa renunte la realizarea investitiei. Pentru solutionarea acestor aspecte in lumea civilizata s-au gasit si se gasesc solutii impreuna cu comunitatea locala care trebuie sa aibe un mare interes in sprijinirea investitorilor care practic aduc cea mai mare contributie la dezvoltarea din punct de vedere urbanistic a localitatilor. In acest sens, putem spune ca in conditiile in care autoritatile locale doresc sa incaseze taxe si impozite pe constructii, trebuie sa si sprijine realizarea constructiilor prin asigurarea locurilor de parcare asa cum sunt asigurate si drumurile publice.

PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, in prezent din organizatie facand parte Celco, Macon, Elpreco, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum si compania producatoare de pasta de aluminiu, Alba Aluminiu. PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA este membra a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA – EAACA.
Presedinte PRO BCA,
Niculae Dusu

Vezi toate noutatile aici!