ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

REZISTENTA LA FOC

Rezistenta la foc reprezinta unul dintre cele mai importante avantaje ale materialului de constructii BCA.

Betonul celular autoclavizat ofera cel mai inalt  grad de rezistenta la foc din categoria sistemelor de zidarie (clasa A1), indeplinind cele mai stricte cerinte de siguranta impotriva incendiilor.

Ce ii ofera BCA-ului rezistenta la foc ridicata?

Datorita compozitiei sale pur minerale, BCA-ul este un material de constructii neinflamabil si previne propagarea flacarilor catre incintele alaturate, nu emana fum sau gaze toxice care pot pune in pericol viata persoanelor din cladire.

Peretii interiori si exteriori ocupa o suprafata mare de expunere la incendii, de aceea este recomandat ca alegerea materialelor folosite la construirea caselor sa fie rezistente la foc.

Rezistenta la foc pentru un zid de 15 centimetri grosime este de cateva ore. Totodata, BCA-ul mentine rezistenta si stabilitatea zidariei cu aproximativ 7 ore de la izbucnirea incendiului, in cazul unor ziduri cu o grosime mai mare de 20 de centimetri, dand astfel suficient timp echipajelor de interventie sau proprietarilor pentru anihilarea flacarilor, fara ca pagubele produse de flacari sa fie insemnate.

Vezi aici toate avantajele BCA!