ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

IMG_8322_1 - Proiecte cu zidarie BCAAtunci cand incepi construirea unei cladiri, fie ca vorbim de o casa pentru familia ta sau despre un imobil destinat afacerii tale, trebuie sa ai in vedere o multitudine de factori, pornind de la buget, trecand prin siguranta pe care o va oferi locuinta odata finalizata si ajungand pana la aspectul sau. Cand vorbim despre siguranta ne referim la rezistenta constructiei la cutremure, viituri, calamitati naturale si incendii, iar garantia ca locuinta va ramane neafectata in fata flacarilor este folosirea unor materiale termorezistente de calitate superioara.

Inainte de a opta pentru un anumit material de constructie e bine sa te documentezi in legatura cu proprietatile lui si sa faci o alegere avizata. Materialul utilizat dicteaza cum va decurge viata persoanelor care locuiesc sau lucreaza in cladirea respectiva si este o alegere pe care o faci pe termen lung.

BCA-ul este un material rezistent la incendii

Rezistența la foc

Poate ca alegerea unui material termorezistent nu e primul factor care iti trece prin minte atunci cand te gandesti la o constructie, crezand ca nu ti se poate intampla tie asa ceva, insa cand iti construiesti casa nu trebuie sa scapi din vedere alegerea unui material de constructie neinflamabil, pentru ca, de-a lungul vietii pot aparea tot felul de situatii neprevazute.

Printre motivele pentru care ar trebui sa alegi BCA-ul se numara si aceasta calitate a sa – este un material termorezistent.

Betonul celular autoclavizat este anorganic si ignifug si are un punct de topire extrem de inalt, astfel ca un zid construit cu BCA, acest material de constructie neinflamabil nu va fi afectat in cazul unui incendiu, iar flacarile nu se vor propaga dinspre alte cladiri si nici in incintele alaturate, protejand astfel viata locuitorilor, dar si bunurile materiale din imobil.

De altfel, rezistenta la foc pentru un zid de 15 centimetri grosime este de cateva ore. Totodata, BCA-ul mentine rezistenta si stabilitatea zidariei cu aproximativ 7 ore de la izbucnirea incendiului, in cazul unor ziduri cu o grosime mai mare de 20 de centimetri, dand astfel suficient timp echipajelor de interventie sau proprietarilor pentru anihilarea flacarilor, fara ca pagubele produse de flacari sa fie insemnate.

In acelasi timp, in cazul unui incendiu, in zidul construit cu BCA, material termorezistent, nu apar fisuri, nici imbinarile nu vor avea de suferit, iar dilatarea constructiei va fi extrem de mica. Realizat din materii prime minerale si naturale, BCA-ul se incadreaza, in conformitate cu standardul european SR:EN 771-4, la clasa de reactie la foc A1 (incombustibile), acesta fiind cel mai inalt grad de rezistenta la foc din categoria sistemelor de zidarie.

BCA – material termorezistent perfect pentru orice tip de cladire

Betonul celular autoclavizat se poate utiliza atat la realizarea peretilor exteriori, cat si a celor interiori, portanti si neportanti, dar si placari, plansee si fundatii.

In acelasi timp, datorita performantei crescute a BCA-ul in interactiune cu flacarile, el reprezinta o solutie si pentru alte tipuri de constructiii, nu numai locuinte unifamiliale sau multifamiliale. Se poate utiliza si in construirea cladirii care sa-ti adaposteasca afacerea, in mod special pentru cladiri cu riscuri mai ridicate de incendii, cum ar fi restaurantele, hotelurile, cladirile comerciale sau orice tip de cladire unde exista incaperi electrice, depozite, camere cu centrale sau boilere, camere cu generatoare sau incineratoare.

Datorita compozitiei sale, formata din nisip, liant, ciment, var, material de expandare si apa, in timpul arderii nu emana fum si nu produce gaze toxice, astfel ca viata persoanelor din cladire nu este pusa in pericol. Materialul nu sufera modificari ale formei nici in cazul temperaturilor extreme, de 1.000 de grade Celsius, si poate fi folosit atat independent, cat si pentru a crea un zid protector pentru alte materiale.

Alegerea unui material de constructie neinflamabil sau cu alte prorietati care tin de siguranta altor situatii limita nu trebuie trecuta cu vederea atunci cand incepi constructia unei cladiri. Rezistenta materialului la cresteri bruste de temperatura si la temperaturi ridicate, precum si comportarea lui in cazul acestor temperaturi trebuie analizata cu foarte mare atentie pentru ca in joc sunt toate bunurile in care ai investit de-a lungul timpului, dar mai ales vieti omenesti.

Vezi toate noutatile aici!