ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

poza 1 art 7 BCABetonul Celular Autoclavizat, cunoscut in general sub numele de BCA, reprezinta o solutie de constructie inovatoare, care te ajuta sa construiesti trainic, bine, dar si ieftin. Fiind un material relativ nou, exista inca multe conceptii eronate care inca persista despre el.

Din ce este fabricat BCA-ul si ce il distinge fata de alte materiale

Blocurile din Beton Celular Autoclavizat sunt fabricate din nisip, ciment, var, ghips si apa, fiind un material in totalitate ecologic, care iti protejeaza casa de umezeala si mucegai, dar si de ger sau de caldura in exces. BCA-ul asigura sanatatea familiei tale, deoarece in productia lui nu intra niciun material daunator si nu emana gaze toxice in conditii de temperaturi ridicate sau in conditii de umezeala.
Pentru producerea BCA-ului se consuma resurse inepuizabile din natura, acest material fiind in totalitate reciclabil. Procesul tehnologic prin care este obtinut acest material de constructie este unul care nu afecteaza in niciun fel mediul inconjurator, iar faptul ca este un izolator atat de bun il face un adevarat prieten al naturii, deoarece imobilele din BCA nu consuma multa energie.

BCA-ul are in acelasi timp grija si de resursele tale materiale. Fiind un material cu o greutate redusa, este usor de transportat si manevrat, ceea ce va duce la economii in ceea ce priveste transportul pe santier si mana de lucru. Dar chiar si dupa ce casa a fost ridicata, BCA-ul te va ajuta sa-ti mentii costurile cu facturile de incalzire sau racire la minimum deoarece este un excelent izolator, calitate conferita de milioanele de pori de aer din structura sa.

Spre deosebire de alte materiale de constructie, peste zidurile din BCA nu va mai fi nevoie de un strat de material izolator, deoarece el are o eficienta energetica ridicata, in acord cu standardele impuse de Uniunea Europeana.

BCA-ul rezista la incendii si cutremure

Locuinta este cu siguranta unul dintre bunurile cele mai de pret ale unei persoane, care cuprinde atat investitiile finciare, cat si atatea amintiri dragi, astfel ca atunci cand alegi materialul pentru a o construi, trebuie sa ai in vedere orice scenariu, oricat de extrem ar fi el. Daca esti in cautarea unui material care sa-ti ofere siguranta ca nu se va deteriora la un incendiu sau la un seism puternic, BCA-ul este solutia perfecta pentru tine.

 

Desi este usor, BCA-ul este extrem de rezistent si durabil, facand fata cu brio atat trecerii anilor, cat si unor situatii iesite din comun, asa cum sunt incendiile sau cutremurele. Este un material ignifug, care are un punct de topire foarte inalt si, in acelasi timp, nu emana gaze toxice la contactul cu flacarile.

De altfel, BCA-ul se inscrie in clasa A1, acesta fiind cel mai inalt grad de rezistenta la foc. Zidurile din BCA rezista in fata flacarilor ore intregi deoarece acest material are o compozitie minerala. Totodata, cladirile realizate din BCA sunt mai sigure in caz de seism tocmai din cauza greutatii lor scazute care le face imune la miscarile telurice.

Vezi toate noutatile aici!