ORGANIZATIA PATRONALA A PRODUCATORILOR DE BCA

consum scazut de energie cu bcaBetonul celular autoclavizat, pe care suntem siguri ca il stii sub numele de BCA, este un material din ce in ce mai utilizat in domeniul constructiei, indiferent daca discutam despre imobile de locuit sau despre cladiri comerciale sau cu spatii de birouri.

Fa economie cu BCA!

Motivul pentru care el se afla in topul optiunilor constructorilor si beneficiarilor deopotriva este acela ca inglobeaza toate calitatile unui material de constructie modern, fiind in acelasi timp si un material economic. Bineinteles, partea financiara nu primeaza atunci cand discutam despre o cladire, pentru ca importante sunt rezistenta in timp si la socuri, iar pentru calitate este adesea necesara si o investitie pe masura, insa economia este un plus pe care il aduce BCA-ul, un avantaj intre multe altele.

Dar cum te ajuta concret BCA-ul sa ai un cost mai mic de executie? Blocurile de BCA sunt usoare, astfel incat vei putea transporta materialul necesar intr-un singur drum. In acelasi timp, manuirea blocurilor din BCA este mai usoara decat in cazul utilizarii altor sisteme de zidarie, fapt ce duce la micsorareatimpului de lucru si la un cost mic al mainii de lucru. Nu vei avea nevoie nici de mult adeziv sau alte materiale adiacente, astfel incat vei reduce si aceste cheltuieli.

Insa nu este vorba numai despre economia la executie, deoarece cu BCA vei avea un consum mic si la energia necesara pentru incalzirea sau racirea incaperilor. Iarna, caldura este retinuta la interior, iar vara, in zilele toride, nu va fi nevoie sa stai in permanenta cu aerul conditionat pornit deoarece BCA-ul are o conductivitate termica scazuta pastrand la interior o temperatura constanta. Facturile tale vor fi mai mici si vei putea da banilor respectivi o alta destinatie, poate chiar o vancanta exotica.

Totodata, nu vei mai avea nevoie de inca un strat de material izolant, astfel ca ai parte de economii pe toate planurile, incepand cu drumul materialului pana la santier si inclusiv cat vei locui efectiv in casa construita cu BCA.

De partea naturii

In ultimii ani se vorbeste tot mai mult despre identificarea unor solutii pentru a proteja resursele naturale si pentru a realiza constructii rezistente, dar care sa nu afecteze mediul inconjurator.

BCA-ul este un material pentru producerea caruia se folosesc resurse aproape inepuizabile din natura – var, ciment, nisip, ghips si apa. De altfel, intr-un metru patrat de BCA doar 20 de procente este reprezentat de materia prima, restul de 80% fiind de fapt milioane de pori de aer. Tocmai aceasta compozitie il face un bun izolator termic si fonic.
BCA-ul este reutilizabil complet si reciclabil, cladirile din BCA consuma putine resurse pentru incalzire si racire, iar greutatea lor redusa face transportul facil, asa ca si emisia de noxe este mai mica. Utilizarile BCA-ului sunt si ele diverse, pereti exteriori, interiori, dar chiar si arcade sau obiecte decorative originale carora le poti da orice forma doresti.

Vezi toate noutatile aici!